Ruimte tussen treintafel en publiek.

Het publiek komt redelijk dicht bij de baan. Voor vele jonge kijkers zijn de treinen heel interessant en het kijken met de oogjes gaat toch wel vaak naar het kijken met de handjes. Om onbedoelde schade aan de treinen te voorkomen wordt een simpel hekwerk gemaakt om ruimte te creeren tussen de baan en het publiek. Als materiaal is voor PVC-leidingwerk gekozen, dit is licht en makkelijk te verwerken. Als diameter van de buizen is 40mm genomen, zowel voor de staanders als de dwarsliggers. De hoogte wordt 90cm en de staanders komen in voetjes van beton.

Op de afbeelding zien wij de delen voor het hekwerk. Bovenaan liggen de dwarsliggers van 2m. Te zien zijn 6 staanders van 90cm voorzien van T-stukken om de dwarsliggers in te steken. De T-stukken zijn op de staander gelijmd. Alle andere verbndingen zijn losse verbindingen. Tevens zijn er nog 4 hoekstukken, dit is een 90gr bocht gelijmd aan een stukje buis van 10cm. Dit stukje buis wordt in de staander op de hoek gestoken, vervolgens kan met een dwarsligger doorgegaan worden. Het cremekleurige buisje is een stukje buis van 50mm en 10cm lang. Deze zal in eerste instantie in een betonnenvoet gegoten worden om als fundering voor de staander te dienen. Bij het maken van de voet is een buis met een diameter van 36mm gekozen, deze past precies in de buis van de staander. De bekisting voor de voet was een viekant ijsbakje.

Links het principe van de betonnen voet. Het buisje is in het gras gedrukt om te bekijken of de staander goed houvast heeft. Rechts is het principe van het hoekstuk te zien. Te zien is dat het stukje buis in het T-stuk op de staander is gestoken en dat hierin een dwarsligger is geplaatst naar de volgende staander.

Het hekwerk in een rechthoek geplaatst, het principe werkt.

De uiteindelijke voet voor het hekwerk.

Bij de eerst volgende beurs in Dalzicht is het hekwerk opgebouwd. Het publiek hield gepast afstand, het hekwerk was bestand tegen de zeer jeugdigen. Al met al een juiste keuze om een simpel en licht hekwerk te maken van 40mm PVC leidingen.

Het hekwerk geplaatst in Dalzicht. Achter dit hekwerk komt de baan te staan. Duidelijk te zien zijn de betonnen voetjes. Een functioneel lichtgewicht hekwerk wat makkelijk te plaatsen en weer op te ruimen is.